06-288 505 51
Training opleiden van collega's

Training opleiden van collega's

Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor het opleiden of inwerken van (nieuwe) collega's? Gaat het begeleiden je over het algemeen goed af, maar doe je dit vooral op gevoel? Wil je meer grip krijgen op het begeleidingsproces, zodat je je collega's sneller en beter kunt laten leren? Dan is deze training Opleiden van collega's zeker wat voor jou.

Over deze training

Deze training is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het één-op-één opleiden van collega's. Bijvoorbeeld in de rol van mentor, senior medewerker of werkbegeleider. Er is geen specifieke vooropleiding nodig om deze training te volgen. Wel de wil om te leren, te delen en naar jezelf en je eigen handelen te kijken.

Wat ga je leren tijdens deze training?

  • Je leert welke verschillende stijlen van opleiden er zijn
  • Je leert welke stijl van opleiden past bij het ontwikkelingsniveau van je collega
  • Je leert inschatten welke stijl van opleiden je collega nodig heeft
  • Je leert hoe je (ingewikkelde) kennis op een gedoseerde manier overbrengt
  • Je leert omgaan met eigenwijze medewerkers
  • Je leert hoe je feedback geeft zonder dat de collega zich aangevallen voelt
  • Je leert hoe je je collega zelfstandiger maakt en verantwoordelijkheid laat nemen voor zijn eigen ontwikkeling
  • Je leert jezelf en de overige deelnemers goed kennen!

Kennis overbrengen aan een collega is een vak apart. Hoe beter jij dat vak beheerst, hoe meer plezier je in het vak beleeft. En hoe meer plezier je organisatie heeft aan deze waardevolle collega!

Training opleiden van collega's

Praktische informatie

Hieronder vind je de praktische informatie die hoort bij deze training. Wil je nog meer informatie of heb je vragen? Neem gerust contact met me op.

Data en tijden

22-11 en 6-12 2023
9.00 en 16.30 uur

Locatie

Dwingelderheem
Boterveen 13, Dwingeloo

Kosten

€695,- p.p
(incl. koffie, thee, lunch)

Dit is wat ik wil!

Inschrijven

Didactische vaardigheden

Niet helemaal wat je zoekt? Misschien is de training didactische Vaardigheden wel wat voor je. Neem gerust contact met me op voor een andere training op het gebied van leren en ontwikkelen.

Naar deze training

Faciliteren bijeenkomsten

Niet helemaal wat je zoekt? Misschien is de training Faciliteren van bijeenkomsten wel wat voor je. Neem gerust contact met me op voor een andere training op het gebied van leren en ontwikkelen.

Naar deze training

Ik wil maatwerk voor mijn bedrijf

Ik ontwikkel dit programma ook op maat. Afhankelijk van je wensen, kan ik variëren in het aantal dagen, de gewenste onderwerpen, online of fysiek en de locatie van de training (door heel Nederland). Neem contact op voor een passend voorstel en een prijsopgaaf.

Training opleiden van collega's

Uit de praktijk:

En dan zijn ze net bezig en dan denken ze al alles te weten! Hoe ga ik dan toch het gesprek aan om te vertellen dat ze het niet doen volgens onze normen?