06-288 505 51

Werkvorm kennismaking: De laatste foto

Deze werkvorm zorgt voor een kennismaking die nèt wat persoonlijker is en door het gebruik van beelden voelen je deelnemers zich sneller verbonden met elkaar.

Werkwijze:
Vraag je deelnemers om hun telefoon erbij te pakken. Vraag ze of ze zichzelf voor willen stellen op basis van de laatste foto die ze met hun telefoon hebben genomen. Laat ze iets vertellen over waar ze de foto hebben genomen, wanneer ze de foto hebben genomen en waarom ze deze foto hebben genomen. De deelnemers mogen elkaar uiteraard vragen stellen.

Deze mooie en verbindende kennismaking werkt zowel goed in een online training als in een fysieke training.

Werkvorm kennismaking: De laatste foto

Tips bij de uitvoer

Geef de tijd

Geef je deelnemers even de tijd om hun telefoon erbij te pakken en de laatste foto te zoeken. Geef ze ook de tijd om het verhaal bij de genomen foto te bedenken, zodat ze dit vlot kunnen vertellen.

Doe zelf mee

Doe zelf ook mee. Begin met een eigen foto. Als trainer geef je dan het voorbeeld (qua lengte, diepgang). De meeste deelnemers volgen je voorbeeld.

Andere foto

Laat je deelnemers uiteraard de keuze. De oefening is het delen van je 'laatste' foto. Mochten ze liever een andere foto willen delen, dan is dat natuurlijk ook goed.