look en feel 3
 

Inleidingtrainingen
Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor het begeleiden of inwerken van je collega's? Gaat het begeleiden je over het algemeen goed af, maar doe je dit vooral op gevoel? Wil je meer grip krijgen op het begeleidingsproces, zodat je je collega's sneller en beter kunt laten leren? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een training Begeleiden van collega's.

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het een-op-een begeleiden van collega's. Dit kan bijvoorbeeld in de rol van mentor, senior medewerker of werkbegeleider zijn.

Inhoud
De rol van begeleider is behoorlijk ingewikkeld. Je kent de inhoud van het werk goed, maar hoe breng je dit nu aan iemand over die er nog niet zoveel van afweet? Je hebt vaak geen hiërarchische zeggenschap over je collega, maar je wilt de ander wel laten zien wat hij goed doet en wat er nog beter kan. Daarnaast zijn alle collega's verschillend, dus bij iedereen zul je een andere aanpak moeten verzinnen. Kortom: er zit voldoende uitdaging in deze rol. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, ontwikkelen we samen een maatwerktraining Begeleiden van collega's.

Dit zijn voorbeelden van thema’s binnen een training Begeleiden van collega's:

  • vaststellen van leerdoelen
  • begeleidingsplan opstellen
  • verschillende begeleidingsstijlen
  • leerstijlen
  • communicatieve vaardigheden bij het begeleiden
  • omgaan met weerstand
  • feedback geven
  • evalueren van de begeleiding

Duur
De duur van deze training stellen we samen vast, afhankelijk van de  behoefte. Deze training duurt gemiddeld twee dagen.

Kosten
Aangezien dit een maatwerktraject is, volledig afgestemd op je eigen behoefte, is hiervoor geen vaste prijs te noemen. Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel.

Informatie
Ik verzorg deze training zowel door middel van fysieke bijeenkomsten, online bijeenkomsten of een combinatie daarvan. Wil je weten of een maatwerktraining Begeleiden van collega's iets voor jou en je organisatie is? Zet nu de eerste stap en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Training

trainingVanuit Ontwikkelpad verzorg ik diverse maatwerktrainingen aan groepen. Het terugkerend thema is hoe je anderen kunt laten leren. 

Lees meer...

E-learning

eind
Wil je leren wanneer je wilt, op de plek die je zelf kiest en in je eigen tempo? Kies dan voor de  onlinetraining Ontwikkelwijzer, zelfverzekerd voor de groep.
Lees meer...

Advies

adviesAls opleidingskundige ondersteun ik je graag bij organisatievraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen.  

Lees meer...

Recente Berichten

delen
volgen