look en feel 3
 

Inleidingtrainingen
Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor het begeleiden of inwerken van je collega's? Gaat het begeleiden je over het algemeen goed af, maar doe je dit vooral op gevoel? Wil je meer grip krijgen op het begeleidingsproces, zodat je je collega's sneller en beter kunt laten leren? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een training Begeleiden van Collega's.

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het 1 op 1 begeleiden van collega's. Dit kan bijvoorbeeld in de rol van mentor, senior medewerker of werkbegeleider zijn.

Inhoud
De rol van begeleider is aardig ingewikkeld. Je kent de inhoud van het werk goed, maar hoe breng je dit nu aan iemand over die er nog niet zoveel van af weet? Je hebt vaak geen hiërarchische zeggenschap over je collega, maar je wilt de ander wel laten zien wat hij goed doet en wat er nog beter kan. Daarnaast zijn alle collega's ook weer verschillend, dus bij iedereen zal je een andere aanpak moeten verzinnen. Kortom: er zit voldoende uitdaging in deze rol. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, ontwikkelen we samen een maatwerk training Begleiden van Collega's.

Voorbeelden van thema’s die binnen een training Begeleiden van Collega's voorkomen zijn:

  • Vaststellen van leerdoelen
  • Begeleidingsplan opstellen
  • Verschillende begeleidingsstijlen
  • Leerstijlen
  • Communicatieve vaardigheden bij het begeleiden
  • Omgaan met weerstand
  • Feedback geven
  • Evalueren van de begeleiding

Duur
De duur van deze workshop stellen we samen vast, afhankelijk van jullie behoefte. Deze training duurt gemiddeld 2 dagen

Kosten
Aangezien dit een maatwerktraject is, volledig afgestemd op je eigen behoefte is het lastig om hiervoor specifieke prijzen te benoemen. Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel.

Informatie
Wil je weten of een maatwerktraining met als thema Begeleiden van Collega's wat voor jou en je organisatie is? Zet nu de eerste stap en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Training

trainingIk verzorg verschillende maatwerk trainingen aan groepen met als thema: het laten leren van anderen. 

Lees meer...

On-line

eind

Wil je leren waar je maar wilt, wanneer je maar wilt en op je eigen tempo? Kies dan voor de on-line training: Ontwikkelwijzer, zelfverzekerd voor de groep. 

Lees meer...

Advies

adviesAls opleidingskundige ondersteun ik je graag bij organisatie-vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen.  

Lees meer...

Recente Berichten

delen
volgen