look en feel 3
 

Dit on-line programma is een mooie manier om kennis op het gebied van didactiek te leren of op te frissen. Tijdens dit programma leer je de belangrijkste aspecten die noodzakelijk zijn om met een groep aan de slag te gaan. Naast het on-line gedeelte maak je ook de stap naar je prakijk. Tijdens het doorlopen van dit traject krijg je 3 on-line coachingsgesprekken. Daarnaast kom ik meekijken bij een eigen training die je geeft. Je krijgt feedback op je didactische vaardigheden en de toepassing van de theorie uit de on-line leeromgeving in je praktijk.

Doelgroep
Professionals die zich bezig (gaan) houden met het overbrengen van kennis en vaardigheden. Ze hebben over het algemeen veel kennis van de inhoud, maar minder kennis van hoe de lestof op een goede manier overgedragen kan worden. Dus ben je (of wordt je): workshopsbegeleider, lesdocent, interne trainer of op een andere manier begeleider van een groep, dan is deze on-line training wat voor jou.

Inhoud
Het on-line programma bestaat uit 6 hoofdstukken, te weten:

  • ontwikkelen van een training
  • leerstijlen van Kolb
  • breinleren
  • werkvormen
  • vaardigheden van de trainer
  • omgaan met groepsdynamica

Opbouw
De hoodstukken bestaan uit stukjes theorie, afgewisseld met vragen en opdrachten en veel filmpjes ter illustratie. Elke hoofdstuk wordt afgesloten met een handige checklist en een praktijkopdracht. Je krijgt on-line feedback van mij op je praktijkopdracht. Zodra deze goedgekeurd is kunt je door naar het volgende hoofdstuk. Daarnaast krijg je gedurende het hele on-line traject 3x een coachingsgesprek van 1 uur. Hierin kun je al je vragen over de inhoud van de stof en de toepassing daarvan stellen. Ook krijg je coaching over een specifiek thema als je daar behoefte aan hebt. Naast deze inhoudelijk modules en de coaching kom ik 2 uur meekijken bij een eigen training, als lescoach. Vooraf bespreken we de belangrijkste doelstellingen en achteraf krijg je hierop feedback.

Duur
Studiebelasting is ongeveer 23 uur. Bij voorkeur wordt het maken van de on-line opdrachten en de inhoudelijke modules verspreidt over ongeveer 3 maanden. De frequentie van de coachinggesprekken stemmen we samen af. De lescoaching vindt plaats nadat alle modules zijn afgerond.

Kosten
€1195,- ex. bwt

Meer informatie:
- Klik HIER voor een demo van de on-line leeromgeving
- Klik HIER om contact met me op te nemen voor meer informatie of een inschrijving

Neem contact met me op voor de mogelijkheden voor een InCompany traject, bij meerdere deelnemers. De on-line leeromgeving Ontwikkelwijzer kan ook gecombineerd worden met een training didactische vaardigheden.

Training

trainingIk verzorg verschillende maatwerk trainingen aan groepen met als thema: het laten leren van anderen. 

Lees meer...

On-line

eindWil je on-line leren waar je wilt, wanneer je wilt en op je eigen tempo? Kies dan voor de Ontwikkelwijzer. 
Lees meer...

Advies

adviesAls opleidingskundige ondersteun ik je graag bij organisatie-vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen.  

Lees meer...

Recente Berichten

delen
volgen