look en feel 3
 

trainingen2Inleiding
Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor de scholing en ontwikkeling van medewerkers? Wil je graag een goede verbinding maken tussen het beleid van je organisatie en je opleidingsbeleid? Wil je je als een professionele gesprekspartner presenteren aan het management en wil je op een zelfverzekerde en professionele manier adviseren over opleidingsvraagstukken? Vraag dan naar de mogelijkheden voor de training Leren in organisaties. 

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die binnen zijn organisatie verantwoordelijk is voor het (strategisch) adviseren over opleiden. Dit kan bijvoorbeeld in de rol van HRM-adviseur zijn of als medewerker leren en ontwikkelen.

Inhoud
In deze training op maat leer je hoe je vraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen kunt analyseren. Je kunt de opleidingsnoodzaak vaststellen en een opleidingstraject op maat ontwerpen en ontwikkelen. Daarnaast kun je je opleidingsadviezen op een goed onderbouwde en overtuigende manier presenteren. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, ontwikkelen we samen een training Leren in organisaties.

 Dit zijn voorbeelden van thema’s binnen de training Leren in organisaties:

 • analyseren van opleidingsvraagstukken
 • ontwerpen van leertrajecten
 • evaluatie methodieken
 • adviesvaardigheden
 • overtuigen en beïnvloeden

Duur
De duur van deze training stellen we samen vast, afhankelijk van de  behoefte. Deze training duurt gemiddeld twee tot drie dagen. 

Kosten
Aangezien dit een maatwerktraject is, volledig afgestemd op je eigen behoefte, is hiervoor geen vaste prijs te noemen. Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel.

Informatie
Wil je meer weten over een maatwerktraining met als thema Leren in organisaties? Zet dan nu de eerste stap en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Inleidingtrainingen
Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor het begeleiden of inwerken van je collega's? Gaat het begeleiden je over het algemeen goed af, maar doe je dit vooral op gevoel? Wil je meer grip krijgen op het begeleidingsproces, zodat je je collega's sneller en beter kunt laten leren? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een training Begeleiden van collega's.

Doelgroep
Deze training is voor iedereen die verantwoordelijk is voor het een-op-een begeleiden van collega's. Dit kan bijvoorbeeld in de rol van mentor, senior medewerker of werkbegeleider zijn.

Inhoud
De rol van begeleider is behoorlijk ingewikkeld. Je kent de inhoud van het werk goed, maar hoe breng je dit nu aan iemand over die er nog niet zoveel van afweet? Je hebt vaak geen hiërarchische zeggenschap over je collega, maar je wilt de ander wel laten zien wat hij goed doet en wat er nog beter kan. Daarnaast zijn alle collega's verschillend, dus bij iedereen zul je een andere aanpak moeten verzinnen. Kortom: er zit voldoende uitdaging in deze rol. Afhankelijk van wat je wilt bereiken, ontwikkelen we samen een maatwerktraining Begeleiden van collega's.

Dit zijn voorbeelden van thema’s binnen een training Begeleiden van collega's:

 • vaststellen van leerdoelen
 • begeleidingsplan opstellen
 • verschillende begeleidingsstijlen
 • leerstijlen
 • communicatieve vaardigheden bij het begeleiden
 • omgaan met weerstand
 • feedback geven
 • evalueren van de begeleiding

Duur
De duur van deze training stellen we samen vast, afhankelijk van de  behoefte. Deze training duurt gemiddeld twee dagen.

Kosten
Aangezien dit een maatwerktraject is, volledig afgestemd op je eigen behoefte, is hiervoor geen vaste prijs te noemen. Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel.

Informatie
Wil je weten of een maatwerktraining Begeleiden van collega's iets voor jou en je organisatie is? Zet nu de eerste stap en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Inleidingtrainingen3
Begeleid jij groepen binnen of buiten je organisatie? Ben je expert op je vakgebied en word je regelmatig gevraagd om je kennis aan anderen over te dragen? Wil je deze kennis en informatie op een effectieve manier overbrengen, zodat de deelnemers hiermee sneller en gemakkelijker aan de slag kunnen? Dan is een training Didactische vaardigheden wat voor jou!

Doelgroep
Informatie overbrengen aan een groep is een vak apart. Hoe beter jij dat vak beheerst, hoe meer plezier jij en je deelnemers ervan hebben. De training Didactische vaardigheden is bedoeld voor iedereen die zijn expertise deelt met anderen. Je bent bijvoorbeeld binnen je organisatie een expert op je vakgebied. Of je bent beginnend trainer. Of je moet regelmatig bijeenkomsten of workshops begeleiden. Aan de hand van wat jij wilt bereiken, ontwikkelen we samen een maatwerktraining Didactische vaardigheden.

Dit zijn thema’s die tijdens zo’n training aan bod kunnen komen:

 • analyseren van de behoefte
 • ontwikkelen van een trainingsprogramma
 • breindidactiek: hoe leren mensen?
 • training afstemmen op de doelgroep
 • hoe zorg ik voor interactie?
 • verschillende werkvormen ontwikkelen
 • omgaan met weerstand
 • evaluatie van een training

Duur
De duur van deze training stellen we samen vast, afhankelijk van de behoefte. Gemiddeld duurt een dergelijke training twee tot drie dagen. Deze training is ook uitstekend te combineren met de onlinetraining Ontwikkelwijzer.

Kosten
Aangezien dit een maatwerktraject is, volledig afgestemd op je eigen behoefte, is hiervoor geen vaste prijs te noemen. Neem contact met me op voor meer informatie of een vrijblijvend voorstel.

Informatie
Wil je meer weten over een maatwerktraining Didactische vaardigheden? Zet nu de eerste stap en neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

Training

trainingVanuit Ontwikkelpad verzorg ik diverse maatwerktrainingen aan groepen. Het terugkerend thema is hoe je anderen kunt laten leren. 

Lees meer...

On-line

eind
Wil je leren wanneer je wilt, op de plek die je zelf kiest en in je eigen tempo? Kies dan voor de  onlinetraining Ontwikkelwijzer, zelfverzekerd voor de groep.
Lees meer...

Advies

adviesAls opleidingskundige ondersteun ik je graag bij organisatievraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen.  

Lees meer...

Recente Berichten

delen
volgen